Tenen lezen

Je tenen vertellen hoe je met je emoties omgaat en hoe je karakter in elkaar zit. De stand van je tenen verandert met jou mee.

Als je goed naar voeten kijkt zie je verschillende vormen en standen. Er zijn rechte en kromme tenen, dikke en dunne, grote en kleine nagels, veel eelt of geen eelt en ga zo maar door. Al die standen en vormen van jouw tenen zeggen iets over jou en over je karakter en over hoe je in het leven staat.

Tenen lezen biedt zelfkennis en daarmee inzicht waar voor jou kansen liggen en eventuele valkuilen.

Het helpt je om vanuit eigen kwaliteiten en kracht keuzes te maken die echt bij jou passen. Voor opvoeders biedt het een houvast om die keuzes te maken die meer aansluiten bij (de ontwikkeling van) het kind. Ook kan het je relatie versterken als je niet alleen inzicht hebt in je eigen persoonlijkheid, maar ook in die van je partner. Je weet waar je elkaar de ruimte kunt bieden en het leidt vaak tot meer wederzijds begrip en respect.

Als voetreflextherapeut heb ik dagelijks contact met voeten. Vanuit dat vakgebied wist ik dat voeten emoties uiten en blijft het voor mij elke keer verrassend wat de voet vertelt. De stap naar ‘tenen lezen’ was daardoor klein. Ik heb de opleiding Tenen Lezen afgerond en mede vanuit ervaring ben ik overtuigd van de meerwaarde.

Tenen lezen  is absoluut niet zweverig, maar juist heel duidelijk en treffend. Tenen lezen is er voor iedereen die nieuwsgierig is. Voor mensen die van tijd tot tijd even stil willen staan bij de dingen die ze doen en de keuzes die ze maken. Voor iedereen die dicht bij zichzelf wil blijven of zichzelf weer willen terugvinden.

Ik ben aangesloten bij de vereniging voor tenen analisten FuDaRe. En ik ben bij deze stichting ook docent Tenen lezen.

Wil je weten wat ik voor je kan betekenen? Bel: 06-10916764 of mail: mathilde@praktijkmathilde.nl

Ik beantwoord graag jouw vragen.

Aangesloten bij: